Fixit toernooi in Wuustwezel (jongens A)

Eind mei zijn we met een stel gasten van de Jongens A naar het Fixit toernooi in Wuustwezel geweest.
We zijn er zonder verwachtingen naar toegegaan, zo van gewoon lekker ballen en veel lol maken.
Dat bleek niet helemaal de insteek van dit toernooi te zijn, met een selectieteam vanuit Almere, een selectieteam van een Belgische volleyschool waarvan meerdere spelers ook bij de jonge Red Dragons spelen, en een selectieteam van een volleybalteam uit Leuven.

Die donderdag verzameld en vertrokken naar Wuustwezel voor de eerste wedstrijd om 09:45.
Daar bleek dat het echt een heel hoog niveau was, en we kregen volleyballes van de jongens uit Leuven. Maar het moet wel gezegd worden dat wij echt ook lekker mee speelden en we ons dus nergens voor hoefden te schamen.


De tweede wedstrijd was tegen het selectieteam uit Almere, die ook beter waren dan wij. Maar daar kregen we het toch voor elkaar om een setje van ze af te pakken, en dat werd gevierd als een overwinning.
De laatste wedstrijd van de dag was tegen het team van de Belgische volleybal school.
Die waren echt een maatje te groot. De service druk die die gasten konden brengen was ongelofelijk.

Al met al dus een zware volleybal dag waar we eigenlijk heel lekker hebben gespeeld tegen betere tegenstanders. Maar onze gasten bleven in een topstemming en genoten van elke moment.


Na het volleyballen werd het tijd om naar de slaap- en eet locatie te verhuizen. Snel de tent opgezet en daarna een BBQ en feestavond die helemaal geweldig was. Een echt verbroederingsfeest.
De volgende morgen een goed ontbijt en weer snel naar de zaal voor weer drie wedstrijden.

De eerste hebben onze jongens gespeeld op de adrenaline van het niet slapen en feesten van de avond ervoor. Ze speelden als leeuwen en wonnen de eerste set tegen het selectieteam van Leuven.
Daarna was de adrenaline weg en storten ze langzaam in, maar ook de andere teams hadden het zwaar, dus over het geheel hebben ze het de tweede dag beter gedaan dan de eerste.

Al met al een topweekend waar we veel plezier en lol hebben gehad veel hebben geleerd en veel leuke mensen hebben leren kennen. Echt een aanrader voor de rest van de jeugdteams om te kijken of ze volgende jaar ook niet een team kunnen samenstellen om daar te gaan spelen.