wedstrijdverslag Jongens C 15.12.2018

Een beetje later dan anders is hier het verslag van de jongens van afgelopen zaterdag.

Dis was de laatste wedstrijd van de eerste helft we stonden tweede en hadden nog minimaal 1 punt op tweede te worden en te promoveren naar de eerste klasse van de Jongens C competitie. Dunamis was de tegenstander van vandaag en daar hadden we de eerste wedstrijd in verhouding gemakkelijk een 4 – 0 tegen gespeeld.

 

De eerste set was weer als vanouds de gasten waren fel, service liep goed, bewogen naar de bal, gaven een goede pass, set-up was vaak goed en dus ook een paar lekkere aanvallen.

Ik gaf daardoor aan degene die nog niet bovenhands serveerde de opdracht om de derde service bovenhands te serveren. Dan zie je dat dit toch anders is als het in een wedstrijd is of tijdens de training. Maar daardoor werd het misschien spannender dan het was maar trokken we de set eigenlijk redelijk makkelijk binnen met 25 – 21.

De tweede set was in eerste instantie een draak van onze kant. Dumanis deed alle goed en wij dachten het op 25 procent ook te kunnen. We liepen niet meer de pass was niet meer verzorgd, service wat een wapen van ons is was niet goed, dus al met al liepen we achter de feiten aan.

Met denk ik een achterstand van 2 – 8 toch meer even een time-out aangevraagd en gevraagd on onze jongens wanneer ze wakker gingen worden en weer verder gingen met volleybal? Deze time-out hielp voor geen meter want de eerste drie punten gingen weer naar Dunamis , gek werd ik er van. Maar op een gegeven moment kregen de jongens het door dat het zo niet kon en gingen weer de strijd aan en kwamen geleidelijk terug en trokken uiteindelijk de set toch redelijk makkelijk naar zich toe met 25 – 20.

De derde set waren de gasten gewoon weer wakker en ging het weer als vanouds goede service, goede pass, goede set en soms een geweldige aanval waardoor Robin het voor elkaar kreeg om de tegenstander omver te slaan. Dus deze set ging met 25 – 18 naar ons.

De vierde set was de strijdlust bij Dunamis gebroken. Bij ons lukte als ik gaf de jongens die onderhands serveerde opdracht bovenhands te serveren en degene die al bovenhands serveerde moeten een sprongservice doen. Wonder wel ging dit eigenlijk heel goed met als klapper uit de vuurpijl dat Bynx de vierde set uit serveerde met 3 sprong services die niet te verwerken waren door Dunamis. De vierde set was dus de makkelijkste en deze werd gewonnen met 25 – 10.

 

Dus promotie is binnen de tweede helft van de competitie spelen we eerste klasse. Dat is super en ik denk ook echt verdient de jongens zijn dit eerste half jaar verschrikkelijk gegroeid in hun spel maar ook in hun weerbaarheid als het een keer tegen zit. Dus mogen nog even het traditionele ouder-kind training en dan op naar de Kerst en oud en nieuw. Daarna weer lekker aan de slag om ook in de tweede deel van de competitie lekker te knallen. Ik wil bij deze ook de ouders bedanken die ons altijd met grote getalen komen aanmoedigen.

Met dank aan onze donateurs