wedstrijdverslag Jongen C 08.12.2018

Zaterdag 08.12.2018 stond de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op de agenda, uit tegen Atak de nummer 1 van de ranglijst. Om een kans te hebben op het kampioenschap moesten we met 1 – 3 winnen. In de thuiswedstijd hadden we gewonnen met 3 – 2 maar toe was het een spannende wedstrijd die alle kanten op ha kunnen gaan. Voor de wedstrijd heb ik aan onze jongens gezegd dat het niet uitmaakt of ze winnen of verliezen, dat als ze kijken hoe ze gegroeid zijn vanaf het begin van het seizoen ze daar trots op mogen zijn. Dat meende ik echt en tevens hoopte ik dat de spanning een beetje van de gasten af ging. Je zag aan alles dat ze gespannen waren.

De eerste set speelde we echt super de service liep super goed en de rest van ons spel was verzorgd. Toch was het merkbaar dat de jongens gespannen waren en dat het een spannende wedstrijd ging worden. De twee ploegen waren gewaagd aan elkaar en dus bleven beide teams gelijk op gaan, op het einde van de eerste set namen we de leiding en deze gaven we niet meer af en trokken de set binnen met een set stand van 20 – 25. Ook de volgende ging gelijk op in het middenstuk namen we de leiding maar Atak liet zien waarom ze bovenaan staan, ze kwamen terug in de set en het werd weer een monster van een set. Beide teams speelde goed en we bleven gelijk op gaan maar aan het einde van de set was er toch wat meer geluk bij Atak en trokken ze de set over de streep met 26 – 24.  De derde set is er weer eens een om te vergeten. De jongens hadden een klap opgelopen en waren de weg kwijt, niets ging goed en de set ging verloren met 25 – 10. In de vierde her pakten de jongens zich weer, deze set werd bloedstollend spannend alles zat er in goed spel van beide ploegen, domme fouten van beide kanten, scheidrechterlijke dwalingen, enz. Maar het belangrijkste was dat de nummer 1 en 2 van de ranglijst een heerlijk spannend volleybal gevecht aan het leveren waren. Jammer genoeg trok aan het einde van de strijd Akak aan het langste eind zij scoorde het winnende punt met een setstand van 29 – 27, en dus de winst met 3 – 1 en het kampioenschap binnen.

Wat ik voor de wedstrijd al tegen onze jongens vertelde ik ben super trots op die gasten, hoe ze gegroeid zijn de afgelopen maanden geweldig. Volgende week de laatste wedstrijd van de eerste helft van jaar. De thuiswedstrijd tegen Dunamis dan moeten de jongens ervoor zorgen dat de tweede plek veilig wordt gesteld en we samen met Atak promoveren naar de eerste klasse. Dus kom aanstaande zaterdag allemaal de jongens aanmoedigen in de laatste wedstrijd en daarna drinken we een bakkie in de bar!!

Met dank aan onze donateurs