wedstrijd verslag 13.11.2018 Jongens C

De jongens moesten gisteravond tegen ROWI, op papier zou dit een makkelijke wedstrijd moeten worden. ROWI stond laatste en wij derde. Voor de jongens was het een vreemde gewaarwording om tijdens de tijden dat we normaal trainen nu een wedstrijd te spelen. Dit was ook terug te zien in de warming-up, deze was verre van optimaal.

De wedstrijd starten stipt om 18:45 en de eerste set speelde de jongens gewoon heel goed en was het duidelijk dat wij derde stonden en zijn onderaan. ROWI had geen grip om onze service en scoorde alleen als wij een fout maakte. Dit was terug te zien in de set stand de eerste set ging makkelijk naar ons toe met 25 – 9. Dan weet je bij onze jongens dat ze zo iets hebben van ooooo dat doen we wel even! Daar waarschuw je nog voor tussen de eerste en tweede set van speel gewoon je eigen spel, zorg er voor dat je geconcentreerd blijft, overschat je zelf niet en nog meer van die dooddoeners. En wat gebeurd er je krijgt gewoon een zware set voor je kiezen waar je eigenlijk gemakkelijk moet spelen en juist veel aan aanvallen wil werken moet je opletten dat je de set niet verliest. Dat gebeurde gelukkig niet en ook de tweede set wonnen we 25 – 20. De derde set dan hoop je ze zijn wakker geworden en gaan weer lekker spelen en er voor zorgen dat ze lekker kunnen aanvallen want dat willen ze allemaal hard slaan. Daar moet je wel wat voor doen, dat is de pass verzorgen en daarna een goede set-up verzorgen. Maar de jongens waren te slordig en het ging te gemakkelijk dus echt veel aanvallen kwamen er niet uit. Wel trokken we deze set iets gemakkelijker binnen met 25 – 17. Dan hoop je maar op de laatste set dat ze weer gaan spelen zoals de eerst maar nee hoor deze was eigenlijk nog slechter en kom je achter met 4 – 8 en loop je daar de hele tijd tegen te spelen. En ik moet eerlijk zeggen dat ik ook niet een moment het gevoel heb gehad dat we deze set zouden verliezen maar toch…. Daarin zijn de jongens zeker al gegroeid dit seizoen ze blijven rustig en zetten in de loop van de set de achterstand weer om in een set winst van 25 – 21.

Op de eerste set na was dit de minste wedstrijd van de jongens die ik dit seizoen heb gecoacht. Wat ik jammer vindt aan de wedstrijd is dat ze hun eigen te kort doen! Ze kunnen zo lekker spelen en zeker in deze wedstrijd maar dan gebeurt er wat in de koppies en vergeten ze dat gewoon. Wat wel weer heel goed is dat ze rustig blijven en de sets wel binnen trekken. Aanstaande zaterdag hebben ze geen wedstrijd dus kunnen ze lekker ontspannen(Gamen!!!) dinsdag weer lekker trainen en dan zaterdag 24 november weer tegen ROWI knallen. En ze zijn door de 4 – 0 overwinning wel gestegen naar de tweede plaats.

Met dank aan onze donateurs