wedstrijd verslag zaterdag 20 oktober

auteur Adry Schuilenburg:

Zaterdag 20 oktober.

Vanochtend hadden de Dames van het Nederlands team de troostfinale helaas kansloos verloren tegen China en nu moesten onze jongen aantreden tegen Westphal Kozijnen CSS JC uit Rijen. De hal waar we speelde was zo nieuw dat Google Maps het niet helemaal wist te vinden. Als we naar de stand keken voorafgaande de wedstrijd zouden we met 0 – 4 moeten kunnen winnen. Eens een keer een rustige wedstrijd die geen jaren van mijn leven kost😊

De jongens waren ontspannen hadden goed ingespeeld en klaar voor de wedstrijd. De eerste set ging gemakkelijk naar ons 16 – 25, alles liep goed behalve de setup deze werd telkens te ver van het net gespeeld waardoor er eigenlijk veel te weinig echte aanvallen uitkwamen. De tweede set begonnen we dramatische op een gegeven moment stonden we 8 – 2 achter, time-out en maar eens vragen waar de gasten mee bezig waren en wanneer ze weer gingen volleyballen. De time-out had geholpen en langzaamaan kwamen we dichterbij en uiteindelijk trokken we de set binnen met 22 – 25. Even maar weer alles wakker gemaakt en gezegd dat ze gewoon moesten blijven spelen en niet denken dat het een makkie is en nog een paar van die dooddoeners maar het was doorgedrongen de volgende set ging heel gemakkelijk naar ons toe dat ik zelf toe liet dat een paar van onze jongen een sprongservice probeerde en warempel die van Bynx lukte zelfs de derde set ging dus gemakkelijk naar ons toe met 13 – 25. Maar ook weer veel te weinig goede setups, dus dat was de opdracht voor de vierde set zoveel mogelijk goede setups geven. Moet zeggen dat deze opdracht redelijk werd uitgevoerd en er meer echte aanvallen kwamen van onze kant. De mooiste aanval was vandaag echt van Finn! Hij knalde de bal lekker binnen en dit met een mooie aanloop en sprong dus helemaal bij was ik hier mee. De vierde set ging weer redelijk gemakkelijk naar ons met 18 – 25.

Lekker gewoon een 0 – 4 overwinning die we verdient hebben lekker 5 punten en nu staan we derde op een punt van Gavoc dus het gaat de goede kant op. Veel stof gezien om te trainen dus op naar de dinsdag zodat we kunnen trainen op de SETUP!!! Volgende week spelen de jongens en de meisjes C samen thuis in de Doelen dus kom ze aanmoedigen en daarna een lekker bakje koffie in de bar

Met dank aan onze donateurs