Meiden A 4e op Fixit toernooi 2023

Afgelopen Hemelvaart was weer het jaarlijkse Fixit toernooi in Kalmthout, België. Dit keer hadden ook de meiden zich ingeschreven met een combinatieteam van ’t Aogje en de Burgst Breda. Tara, Jasmijn, Isolde, Carmen, Elin, Zahra, Amber, Elise en Veerle gingen door het hoge niveau met lage verwachtingen het toernooi in, en verrasten iedereen met het behalen van de 4e plaats.

De eerste dag begon uitstekend, met een 2-0 winst van de meiden tegen Fixit. Een erg leuke wedstrijd die vol verrassingen zat. Er waren mooie momenten van alle meiden, die zich van hun beste kant lieten zien.

De tweede wedstrijd van donderdag speelden ze tegen Mavo Dilsen Stokkem. Deze wedstrijd begon door een erg lange pauze wat langzaam bij de meiden, maar in de tweede set kwamen ze terug en met zelfvertrouwen namen ze de wedstrijd in handen. Door het gelijkspel kwam er een derde set, die ze overduidelijk wonnen.

De derde wedstrijd ging minder, maar er werd wel mooi gespeeld door beide ploegen. De meiden van ‘t Aogje en de Burgst Breda verloren uiteindelijk met 0-2 tegen Lennik.

’s Avonds was er een georganiseerde barbecue en feest achteraf, waar de meiden het allemaal naar hun zin hebben gehad. Als cooling-down van de avond zijn ze terug gaan lopen naar de slaapzalen, een tocht door de wildernis van 40 minuten. Hoeveel ze hier ook over klaagden, was het erg gezellig en hebben ze het naar hun zin gehad. Een geslaagde avond dus.

De volgende ochtend begonnen ze pas laat met de wedstrijd, toch was uitslapen niet mogelijk, doordat er gefloten moest worden bij een eerdere wedstrijd. Donderdag waren ze als nummer 2 geëindigd in hun poule, waardoor ze konden strijden voor plaats 1,2,3 of 4. Hiervoor moesten ze hun eerste wedstrijd spelen tegen de nummer 1 van de andere poule: een selectie team uit Namen. Hoewel ze het verlies al aan zagen komen, hebben ze toch een goede wedstrijd gespeeld, waar elk punt gevierd werd.

In de volgende wedstrijd konden ze strijden voor plaats 3 of 4, tegen het team van Lennik. Het bekende team had donderdag van de meiden gewonnen, maar nu begonnen de meiden sterk. Ze kwamen al snel op voorsprong en hielden deze vast in de eerste set. De tweede set hadden ze een kleine achterstand, die uiteindelijk heeft geleid tot een verlies van 6 punten. Uiteindelijk was Lennik in de derde set toch sterker, en hebben zij gewonnen met 1-2 en pakte hierdoor de 3e plaats. De meiden van ‘t Aogje en de Burgst Breda werden dus 4e, wat dus veel beter was dan ze van tevoren hadden verwacht, zoals de organisatie ook al zei, voor een team dat nog nooit in deze samenstelling had gespeeld.

Het selectieteam van Namen is de uiteindelijke winnaar geworden, met een superspannende finale tegen Rotselaar, die de 2e plaats wisten te bemachtigen.

Concluderend hebben de meiden een fantastische tijd gehad, en het boven verwachting gedaan. Zeker voor herhaling vatbaar!